Home About Stuff Links + Follow


Holla Everyone
Awek Kidal
Speaking here, Zuwa. Actually, this is my second blog. I'm play with this blog when i'm bored. Sorry cause I know my blog do not have much things.

Talk Here
Rude words not allowed
People who don't know me think I'm quiet. People who do know me wish I was.
No harsh word please
Credits
Without them, my blog is nothing
Template by: Aqila Farah Zulkifli
Re-Edit by: Mariatul Hazwa
Others Helping: Liya & Fatin & Arisa
Inspiration: Aqilaaa Fawaaahh
Best view in Google chrome only.

Awek Comel Muar
Automatically ideas by Siti Mariatul Hazwa on Tuesday, February 12, 2013

Assalamualaikum. Holla. Memandangkan entry kali nie adalah entry pertama untuk tahun nie (2013). Hazwa nak story pasal awek comel Muar sorang nie.  hah ,  nampak tittle atas tu? *pandang langit. eh, stop dreaming. Be right back to our topic today, ehem ehem siapa awek comel Muar?  hikhik. For sure not me. *Jangan pandang saya.  It is my cutie friend , Siti Nur Syahirah binti Azman. *Comel mana budak nie? Wanna see ?

No photo for this entry. Awek comel sorang ni malu-malu kucing bila orang nak photoshoot dia. #Sorry *Fuh, penat selongkar harta-harta dia dekat facebook. Satu gambar pun aku tak jumpa.  Opps, penjenayah paling dikehendaki
 SIMPLE BIO ABOUT HER
  Siti Nur Syahirah binti Azman *Siti aka awek comel
  17 Mei 1997 *sila gunakan ilmu hisab untuk menghitung ketuaan dia. haha
  Rakyat Johor
  Melanjutkan pelajaran ke SAMURA di Muar yang berketurunan pelajar SMK Bandar Tenggara 2
  Friendly , happy go-lucky, cheerful
  Olahragawati of SMK Bandar Tenggara 2 , 2 tahun berturut-turut. *See? 
  Peminat setia Rain Min Ho 

Setelah seminggu dia berhijarah ke SAMURA dan meninggalkan SMKBT2 *Eh, skema nya ayat aku?  It's okay. Seriously, even baru seminggu dia tinggalkan Hazwa *perasaan tapi hati dah mula rindu dia. Rindu nak dengar dia sakat Hazwa. Rindu nak tengok gelak dia. Rindu nak berdebat dengan dia. Rindu serindu rindunya lah.  *muka budak rindu. Omeyh bukan? haha . 

Yesterday, 12 February sedang aku bertakafur di dalam bilik. haha. Ada pulak text masuk *siapalah yang nak text aku pepagi buta ni? Ingatkan pakwe mana lah tadi. Baca punya baca. Tergelak bila habis baca. Siapa lagi kalau bukan awek comel.  Apa yang lawak? "As salam.. Sape yg free ptg ni lepas asar, anda djemput utk ke kfc ___ jika ingin berjumpa AWEK COMEL yg bernama Siti Nur Syahirah . Makanan free x dsdiakn oke.. Harap mmbwa duit yg mncukupi utk mkan disne.. Sape yg nk pergi blas mct ni bermula dgn huruf J, yg x pegi brmula huruf T dn yg x confirm brmula huruf M.. Sila beri respon dgn segera.. tq (:" Wakakaka. *buruknya gelak. Siti memang buat pagi aku ceria. Disebabkan dia, layankan jelah kepala dia. Balaslah text dia ikut format yg diberi *ingat karangan je ade format?  For the first time , dapat text invite siap guna capital. Korang ada ? tak de kan ?  Memandangkan cuaca  mengizinkan, nampaknya memang cunlah nak meet awek sorang nie. Lagipun , duit income Hazwa baru masuk *pelajar pun ada gaji tau. 

Macam yang dirancang, petang tu keluar dengan Asikin merempit pergi kfc. *eh, sebelum tu mintak izin mama dulu.  Anak yang baik. tolong muntah sekarang. Nampak je muka dia orang terus jadi gila. *bahaya kan? haha. Kawan-kawan lain yang datang, Asikin, Farhana, Huda, Syerah and Moon *bukan bulan kay but Munirah. Moon is her nickname. First topic, "how sekolah baru?" Siti kata bolehlah best jugak. *Eh, something weird rite ? Bunyi macam tak ikhlas.  Alah, biasalah tu budak baru masuk, mana nak serasi. Kalau dah namanya budak hostel, baru-baru masuk mestilah cengeng sikit. *ingat masa form1 dulu?  Dah masuk hostel jangan lupa spare part duit syiling banyak-banyak. Save satu guni. Sediakan payung sebelum hujan kan?  haha. Siti kata sekolah dia ada Jabatan Teknikal. wow ! Fantastic baby. *tak payah lah nak teruja sangat. lol. #Talk to myself. Yang lagi buat aku ternganga, *yang ni tipu. sekolah dia ada 12 kelas of form 4 students. Seriously? Susah nak percaya tapi kena percaya jugak sebab itu adalah fakta.  form4 je lebih kurang 300 lebih. Ini baru form 4 tapi tak ada pelajar form 1, 2 and 3. Agak - agak best ke tak de junior?  hmmm , maybe. Hostel dia orang pulak, bathroom nya dekat hujung hujung hujung hujung blok. Kalau sekolah Hazwa yang sekarang , bathroom dia antara bilik-bilik. Contoh 2 bilik satu bathroom. Means, at the center of 2 dorms. Tapi Siti kira beruntung lah sebab senior sis room mate dia baik. Kalau dapat yang garang? huh. Nangis tak berlagu Siti. haha. Tambah tolak lagi dengan cerita tentang nama kelas. Dah penat cerita pasal sekolah, tetiba Siti tanya pasal Hasif. Act, Hasif tu pelajar baru kat sekolah Hazwa. Siti dah berhijrah dulu sebelum dapat jumpa Hasif. Untung Hasif, kite orang puji kau ni. Thanks to me. hahaha. Kite orang punya bercerita, sampai makanan pun tak order lagi. heee~

Moment yang paling Hazwa tak boleh lupa bila Huda cakap dengan Siti "Beg kau tu, nenek kau bagi ke?" haha *apa kena mengena dengan nenek? Funny boleh ark  Sakit perut gelak dengan die orang. Apepun wish Siti success hadapi new life dia. Ada time , kita meet lagi. Even lama kite orang bechit chat, rasa macam sekejap. tak puas rasanya jumpa Siti. *eh, Siti baru pergi seminggu belum berbulan-bulan lagi. hmm. Kalau cerita pasal apa yang kite orang story, sampai esok pun dah habis rasanya. haha. Just share my happiness with them.

Next week, Siti ada ujian untuk menentukan kelas. Wish her luck ! 

01 comment[s] | back to top